Gebeld door de dood / VUmc door rood?


Gebeld door de dood / VUmc door rood?

Op zaterdagochtend 3 december 2011 om 6 uur in de ochtend belt de specialist vanuit zijn stulpje aan de Vinkeveense plas. Kom naar het VUmc, want om 11 uur arriveert een donornier voor u. Toos en de prof schudden elkaar de hand. Ze komt in aanmerking voor directe transplantatie. Ze vertelt dat haar vriend jarig is en de prof gekscheert, dat het een mooi verjaardagscadeautje is.

Een half jaar later is Toos dood, gecremeerd en bijgezet. Haar partner is boos, omdat hij als reactie op zijn klacht, van de prof alleen maar te horen krijgt, dat ze gewoon pech heeft gehad. Haar partner is woedend om de ellendige behandeling op de nefrologie afdeling.

Hier in Nong Khai is Toos dichtbij, niet alleen door de foto (2005) met haar voor de vertrekhal van Schiphol. Omdat de foto boven de eettafel hangt, ziet ze niet alleen mijn dagelijkse Thaise rijstmaaltijd, maar doet ze me ook terugdenken aan de vegetarische stoofpot, die ze mij bereidde tijdens mijn jaarlijkse bezoek aan het Amsterdamse consulaat van Thailand. Ze zou vandaag 56 worden. Morgen (zaterdag 23juni 2012) staat het hele verhaal (door medisch journalist Rene Steenhorst) in de Telegraaf.

Nong Khai, vrijdag 22 juni 2012

aanvulling 09 10 2012
In september 2012 beschrijft de NRC de gang van zaken bij de nefroloog en de puinhoop op de IC.
Bovendien doet de Inspectie voor de Gezondheidszorg een paar invallen en neemt dossiers in beslag. De bezwaarcommissie van de VU weigert een oordeel te geven over de klacht van haar partner...want de hooggeleerde dames en heren willen wachten op het oordeel van de IGZ. De kwestie zal vermoedelijk nog een poos dooretteren, en het aantal klachten toenemen. Maar de toplui van het VUmc blijven voorlopig elkaar de tent uitvechten.

Baan Farang Kitchen

Toen het restaurant geopend werd in Toms RESORT deed al snel het gerucht de ronde, dat uitsluitend westerlingen welkom waren-omwille van het woord Farang in de naam...
Dus toen het Tom ter ore kwam via zijn Thaise vrouw, spoedde hij zich direkt naar het gemeentehuis om de naam te veranderen in Palm Tree Garden Restaurant!
En nu dubbel aantal bezoekers.

In Thailand is niks wat het lijkt, zeggen veel Farang hier.