Mémoire Rouge et Noire / Een expat droomt 02 02 2017

Deze lichting studenten is de laatste categorie vijfdejaars, die tijdens het stagejaar in aanmerking komen voor een onderwijs bevoegdheid, zonder afzonderlijke toets hiervoor te moeten doen.

De student die ik sprak is een geluksvogel. Hij kreeg uitzonderlijk toestemming om zijn lerarenstage te lopen in zijn voormalige middelbare school. Dat is 300km van de universiteit van Nakon Panom. Aanvankelijk had de stagedocent de stageplaats afgewezen omdat hij dat te ver vond voor een stage controle bezoek.. Pas nadat door een hoop gedonder gebleken was dat hij veel meer studenten had, dan stageplaatsen, werd de stageplek toch aanvaard.

Dus de student start zijn brommer in Pak Khad en knort 5 uren naar de unief. Daar krijgt de student bevel om 13 pasfoto's te laten maken in het ceremoniële uniform. De fotograaf heeft "de mantel" klaar hangen.

Enkele minuten later moet de student 24 foto's betalen, omdat hij er 13 besteld had en ze per 12 verkocht worden. Thaise academische rekenkunde...niet ten nadele van de fotograaf en de unief medewerker, die het contract heeft afgesloten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten