Poejee Baan, ons dorpshoofd

Poejee Baan, ons dorpshoofd

Ik heb hier geen wekker nodig, want ons dorpshoofd heeft zijn luidspreker geplaatst op de watertoren van de tempel. Zes uur in de ochtend is mededelingen tijd. Na een  een loektoeng, een traag liefdeslied, vraagt hij getuigen van een inbraak, doet een verzoek om bij te dragen aan een kinderfeest, of herhaalt een oproep om mee te komen verven aan de dorpsboot.
Het is niet zo dat hij altijd vraagt, soms heeft hij ook iets uit te delen. Een huisapotheek aangeboden door het hospitaalbestuur, dekens voor alle 60plussers ter beschikking gesteld door de provincie, gratis bijscholing in het stedelijk centrum voor volwassenen onderwijs.
Vanmorgen klonk het bericht ongemakkelijk. Alhoewel er groot overstromingsalarm was afgekondigd voor de provincies langs de Chayo Praya, was de Mekong nog niet buiten zijn oevers getreden. Toch waren veel rijstvelden via zijarmen en kanaaltjes ondergelopen. De eigenaars van de beschadigde eigendommen, moeten duidelijk herkenbaar op de foto, hun schade aanwijzen. Over de wijze waarop de schadevergoeding moet aangevraagd worden volgt morgen meer om 6 uur.
De luidspreker sluit af-zoals gebruikelijk-in uptempo met moolam, dansbare muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten